Link050

Link050

Bij Link050 wordt alle kennis en netwerken gebundeld op het gebied van vrijwillige inzet en bewonersinitiatieven. Link staat voor Locatie voor Ideeën, Netwerken en Kennis en is gevestigd op een centrale plek in de binnenstad van Groningen, aan de Oude Ebbingestraat 55. Vijf dagen per week kan iedereen bij Link050 terecht. Hieronder staat wat Link 050 zoal te bieden heeft.

Vrijwilligersvacaturebank

Op de digitale vrijwilligersvacaturebank staan ruim 850 vrijwilligersvacatures uit Groningen en omgeving. Deze vacatures staan op de provinciale website www.vrijwilligersgroningen.nl en op de website van Link050. Ruim 400 organisaties staan ingeschreven en er staan een paar honderd profielen op de site van vrijwilligersgroningen.nl van Stadjers die vrijwilligerswerk zoeken. Wie liever persoonlijk advies heeft bij het vinden van passend vrijwilligerswerk, kan elke doordeweekse dag binnenlopen bij Link 050  of contact zoeken via mail of telefoon.

Cursussen

Link050 is betrokken bij het Kennisplein Vrijwilligerswerk, een samenwerkingsverband van organisaties en ZZP-ers die elk jaar een gratis cursusaanbod uitbrengen voor vrijwilligers en mensen met een participatiebaan. De gemeente Groningen financiert het aanbod, waarmee de deelnemers hun kennis en ervaring voor hun (vrijwillige) inzet kunnen vergroten.

Informatie en advies

De medewerkers van Link050 hebben een breed netwerk. Je kunt altijd binnenlopen, mailen of bellen voor informatie of advies. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, participatiebanen, bewonersinitiatieven of aanverwante onderwerpen. Ook als je een idee hebt waarvoor je samenwerkingspartners, financiering of andere ondersteuning bij nodig hebt.

Participatiebanen

Wie een bijstandsuitkering heeft en voor wie betaald werk nog niet mogelijk is, kan een participatiebaan een uitkomst bieden. Door een participatiebaan doet iemand werkervaring op met behoud van uitkering. Het doel is dat men op die manier aan zijn persoonlijke ontwikkeling kan werken en weer actief wordt.

Op de website van Link050 staan ruim 150 participatiebanen om uit te kiezen, mits men voldoet aan de criteria (volg deze link naar de gemeentelijke site voor de criteria).

Inloop activiteiten

Rond verschillende onderwerpen zijn er inloop activiteiten bij Link050. Zoals:  Fondsenwerving, Nieuwkomers en Integratie en Emancipatie. Op de agenda van Link050 staat het complete overzicht. Binnenlopen op een ander moment kan ook. Openingstijden: ma. van 13.00 – 17.00 uur en di. t/m vr. van 10.00 – 17.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie over alles wat Link050 te bieden heeft is te vinden op www.link050.nl