Hulpaanbod

Met ruime ervaring in het sociale domein zijn Vlechter en de stichtingen MJD, Torion en Trias gespecialiseerd in sociaal werk, wonen, (geïndiceerde) zorg, participatie en jeugd. Door in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen worden – daar waar mogelijk – in samenwerking met inwoners, vrijwilligers en samenwerkingspartners, nieuwe diensten ontwikkeld.

Hieronder ziet u een drietal projecten uitgelicht. Voor onze overige projecten en diensten kunt u terecht op de websites van MJD, Torion en Trias.

Jimmy's

Een plek voor en door jongeren! Loop binnen bij Jimmy’s als je vragen of ideeën hebt. Jimmy’s is de plek waar je vrijwilligers en stagiaires vindt die het leuk vinden je te helpen! Maar ook als je gewoon lekker wilt chillen ben je welkom! Jimmy’s is dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten!

Kans Mentoring

Kans Mentoring is een mentorprogramma waarbij vrijwillige mentoren jongeren tussen de 12 en 25 jaar begeleiden in een één op één contact. De vrijwillige mentor en jongere zien elkaar wekelijks gedurende een periode van maximaal anderhalf jaar.

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling helpt mensen burenruzies op te lossen. De bemiddelaars horen het verhaal van beide buren en brengen hen samen aan tafel. Buurtbemiddeling is gratis. En bijna 70% van de conflicten tussen buren wordt opgelost.