Groningers helpen elkaar!

Ieder mens heeft behoefte aan verbinding en aandacht. En veel mensen bovendien ook aan een helpende hand. Gezellig samen een kop koffie drinken, een vriendelijke zwaai door het raam of wat hulp zo nu en dan.

In deze coronatijd zijn eenzame mensen extra eenzaam en kwetsbare mensen dreigen in een isolement te komen. Zij kunnen of durven niet naar buiten en daardoor ontbreekt het hen aan het o zo belangrijke contact met de buitenwereld.

Aan de andere kant staan er veel mensen klaar die graag iets willen doen voor anderen. Vrijwilligers met een warm hart die niets liever doen dan hulp bieden. Of het nu gaat om een luisterend oor, het uitlaten van de hond, het doen van boodschappen of het samen drinken van een kop koffie. Het kan allemaal.

Het vragen om hulp en ondersteuning blijkt lastig te zijn. ‘Kan ik dat zo maar vragen?’, ‘Ik vind dat ik dat zelf moet kunnen’ of ‘Ik heb geen idee waar ik moet zijn voor hulp’. Maar wie de stap eenmaal heeft gezet is opgelucht en voelt zich gezien.

Verschillende vrijwilligersorganisaties van Groningen, waaronder Torion Haren en link050 van MJD, hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gezamenlijk telefoonnummer in het leven geroepen. Wie dat nummer belt krijgt een getrainde vrijwilliger aan de lijn die goed luistert en weet bij welke organisatie de hulpvraag thuishoort. Zo komt de beller snel op de juiste plek terecht.

Zo steunen wij elkaar in Groningen in deze lastige tijd. Daarvoor moet iedereen in beweging komen, dus zet die stap!

>> Meer info en naar het telefoonnummer