Buurtsportcoach MJD plaatst eerste kinderen bij sportclub

Sinds de inzet vanaf september van Jantine Meijer als intermediair, zijn er in de gemeente Winsum al drie kinderen met hulp van het Jeugdfonds Sport en Cultuur, bij een sportclub geplaatst. Jantine is werkzaam als buurtsportcoach bij MJD, onderdeel van Winsum Vitaal. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen bij het jeugdfonds, deze worden door een intermediair zoals een buurtsportcoach gedaan. Zo is het ook gegaan voor de drie kinderen die nu gaan voetballen bij VV Eenrum. De kinderen komen uit een gezin van nieuwkomers waarvoor het extra belangrijk is om mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Naast deze aanvraag heeft de buurtsportcoach ook aanvragen gedaan voor kinderen die graag bij een volleybal- of voetbalclub willen.

Mocht u denken in aanmerking te komen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur, maak dan een afspraak met Jantine Meijer. U kunt haar mailen  j.meijer@mjd.nl, maar ook bellen of whatsappen naar 06-86 86 49 06. Kom in beweging!